Engang sagde man:
"Ih! De er så flinke hos Fona"
Det passer desværre ikke længere. De snyder folk, og de bliver sure hvis man gør vrøvl!
Har du tænkt dig at besøge denne butik i Herning, så giv dig selv tid til at læse denne side først.


Hvis Fona sælger forsikringer under falske forudsætninger, er det så bedrageri?
Hvis svaret er 'Ja', er det så sælgeren, der har begået noget forkert, eller er det Fona?
Den 12/10-2004 købte jeg en Phillips Harddisk videooptager til en pris af 5.999 kr. hos Fona i Herning. Da den type optagere var forholdsvis ny købte jeg desuden en forsikring med "X-tra" dækning som udløber den 11/10-2008.

Den 05/09-2007 blev apparatet indleveret til reperation og ca. 2 uger senere fik jeg et brev om, at apparetet ikke kunne repareres og jeg ville derfor kunne få et andet.


I forsikringsbetingelserne står der bl.a. følgende:
 
Citat:
Nedskrivning: Der er ingen nedskrivning på forsikringen.

Selvrisiko: Der er ingen selvrisiko på forsikringen, bortset fra indbrudstyveri af bærbart EDB-udstyr, hvor der er en selvrisiko på kr. 3.000.

Erstatningsgrundlag:

  • Skadet udstyr erstattes med reparationsomkostninger.
  • Et apparat erklæres for totalskadet, hvis reparationsomkostningerne overstiger apparatets værdi.
  • Udstyr, der er blevet totalskadet eller stjålet ved indbrudstyveri, erstattes med tilsvarende eller nyt udstyr. Dog kan værdien af det nye udstyr ikke overstige den oprindelige købspris, som er anført på policens forside. Forsikringen ophører hermed.
  • Der udbetales ikke kontant erstatning.
Citat slut.
Jeg blev derfor noget overrasket da Fona kun ville give mig et nyt apparat til en pris af 2.799 kr. Et apparat som hverken brugsmæssig eller funktionsmæssig er tilsvarende det skadede apparat. De siger at det svarer til hvad det gamle apparat er værd i dag. Det forstår jeg bare ikke når der ikke er nogen nedskrivning på forsikringen.

Forsikringspolicen kan downloades i pdf-format.
Af forsiden kan man se hvilket apparat, der er forsikret samt prisen på apparatet + at der er tegnet X-TRA dækning. Man kan desuden se sælgerens navn: Mogens Vilhelm Svendsen, og på bagsiden kan man se forsikringsbetingelserne for X-TRA dækning.

Den 25/09-2007 skulle jeg så hente mit nye apparat, og blev mødt af en tyggegummi tyggende dame ved navn Jette Spindler Pedersen, som meddelte mig at jeg naturligvis ikke kunne få et nyt apparat til samme pris selv om forsikringen er tegnet uden nedskrivning.


Det synes jeg at man skal tage med i sine overvejelser før man køber noget i Fona. Der er jo mange andre radio/tv butikker i Herning.